dinsdag 10 april 2012

Animo klaagt houding energieleveranciers aan

Op dinsdagavond 10 april komen de jongeren van Animo Hasselt en Limburg om 20u30 samen op de Zuivelmarkt (aan de kant van de kathedraal). “Omdat in ons land de energieprijzen zo de pan uit swingen, kunnen velen de rekening niet langer betalen” aldus Rob Declerck, voorzitter van Animo Hasselt. “Daarom komen wij vanavond samen om in groep te lezen bij het licht van met de hand aangedreven zaklampen en kaarsen. Het licht aansteken wordt simpelweg te duur.” 

Op 1 april werd er een nieuwe wet van kracht die de energieprijzen in ons land moet bevriezen tot het einde van het jaar. Immers: nergens in de ons omringende landen is energie zo duur als hier. Desondanks werd op 1 april de gasprijs door het overgrote deel van de leveranciers toch nog verhoogd.

Hoewel we bij Animo Hasselt en Animo Limburg geen leger juristen in dienst hebben die kunnen zeggen of deze stijging volgens de letter van de wet nu al dan niet rechtsgeldig is, vinden wij het schandelijk hoe de leveranciers met deze verhoging zo frontaal ingaan tegen de geest ervan. Daarom komt Animo op straat!


“Doe het licht niet uit!”
Steeds meer mensen hebben moeite om hun energiefacturen te betalen en een alsmaar groter deel van de Belgen belandt in energie-armoede. Animo Limburg en Hasselt vragen daarom aan alle spelers op de markt om op ethische wijze met de huidige situatie om te gaan en om de reeds genomen beslissing om te draaien.

De Hasseltse en Limburgse jongsocialistische jongeren vragen met aandrang aan alle leveranciers hun plannen te herbekijken en we roepen hen op tot een meer ethische manier van zakendoen. Het kan niet langer dat de Belgische burgers melkkoe zijn van deze markt. “Waarom kan men de energie elders wél goedkoper verkopen? De mensen zijn het beu!” aldus nog een strijdvaardige Rob Declerck.


Meer informatie
Voor meer informatie bij dit bericht kan u terecht bij Rob Declerck, voorzitter van Animo Hasselt en bestuurslid van Animo Limburg en dit op animohasselt@animoweb.be of via 0498 – 65 93 71. Ons volgen kan ook via facebook en twitter.

Dit bericht verscheen eerder ook op de blog van Animo Limburg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten