zaterdag 17 december 2011

Kiss(mas) for Love
BELANGRIJKE MEDEDELING:
Actieterrein verplaatst naar: MolenpoortpleinPERSBERICHT: Kiss(mas) for Love


Commotie op Winterland: Animo Hasselt reageert.

Naar aanleiding van recente gebeurtenissen op Winterland in Hasselt organiseert Animo Hasselt samen met Animo Limburg een moment van respectvol samenzijn. Wij veroordelen zowel zinloos agressief gedrag als door homofobie ingegeven daden. Om te tonen dat het ook anders kan, houden wij op zaterdag, 17 december 2011 om 14u00 een zit- en zoenactie op Winterland.

Er is in Hasselt en op het internet deze dagen heel wat te doen rond een voorval op Winterland waarin twee homojongens, de security en een ouder koppel betrokken zouden zijn. Zowel de jongens als de organisatie hebben hun weergave van de feiten al uitvoerig gecommuniceerd. Wij van Animo Hasselt stellen ons bij beide versies van wat er wel of niet gebeurd is op Winterland een vraag. In de versie die de twee jongens communiceren is er namelijk sprake van homofobie, in de versie die de organisatie geeft is er sprake van zinloze agressie. Beiden zijn dat feiten die wij vanuit Animo Hasselt veroordelen, ongeacht wie er nu wel of geen gelijk heeft. Ook de reacties op het internet die stellen dat homo’s die in het openbaar zoenen ‘het zelf zoeken’ willen wij met een krachtig signaal tegenspreken.

Zonder ons uit te spreken over een schuldvraag, zonder mee te gaan in een verhaal van welles-nietes, willen wij een krachtig signaal geven aan de samenleving dat noch homofobie noch zinloze agressie en geweld thuishoren in onze samenleving. Wij willen bouwen aan een toekomst waarin mensen - ongeacht leeftijd, ras, geaardheid, gender, etniciteit, politieke overtuiging, levensbeschouwing… - op een vreedzame manier samen bouwen aan een wereld waarin het goed leven is.

Daarom organiseert Animo Hasselt in samenwerking met Animo Limburg op zaterdag, 17 december 2011 ‘Kiss(mas) for Love’. Wij roepen de mensen op om 14u00 naar Winterland te komen voor een sit- en kiss-in. Een zitactie dus, waarin we gezellig samen zijn. We tonen dat wederzijds respect een waarde is die in onze samenleving centraal staat. Met een lange, gemeenschappelijke zoen - waarop we zowel hetero- als holebi-koppels uitnodigen - laten we ook zien waar het echt om draait: Liefde.

Graag nodigen wij dan ook zowel de twee jongens, het ouder koppel, de organisatie en het grote publiek uit om gezellig mee te doen! Samenkomen doen we om 14u00 naast de schaatsbaan. (indien plaatsgebrek: op het marktplein vóór Winterland) Elkaar eens stevig zoenen doen we met zijn allen om 14u30. Hopelijk mogen we ook jou verwelkomen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten